Viritetyt Promptit, osa 1 - Taustapiru® - Oppaasi tekoälyn maailmaan

Viritetyt Promptit, osa 1

Suurin osa käyttäjistä kokeilee ChatGPT:tä yksinkertaisilla perusprompteilla, eikä saa kunnon tuloksia. Kun haluat oppia laatimaan tehokkaita prompteja, lue Viritetyt Promptit!

Viritetyt promptit toimii aikanaan MTV:llä pyörineen Pimp My Ride (suom. Viritetyt Vehkeet) -realitysarjan tapaan. Otan siinä peruspromptin ja viritän sen Taustapirun® tapaan sellaiseksi, että tulokset ovat taatusti ensiluokkaisia.


"What is solution selling and how can I use it in my digital marketing business?”

Netti on täynnä ilmaisia englanninkielisiä promptipaketteja, joissa luvataan “200 promptia markkinointiin” tai “Myynnin ChatGPT-masterclass” jne. Nämä paketit sisältävät usein liudan onnettomia ja geneerisiä perusprompteja. Sarjamme alkaakin yhdellä tällaisella promptilla eräästä ilmaispaketista.

 

Viritettävä prompti on alun perin englanniksi “What is solution selling and how can I use it in my digital marketing business?”, eli suomeksi ”Mitä on ratkaisumyynti ja kuinka voin käyttää sitä digitaalisen markkinoinnin liiketoiminnassani?”.

 

Näin ChatGPT vastasi promptiin

Alku näytti lupaavalta, mutta sitten ChatGPT alkoi kertoa, miten digitaalisen markkinoinnin työkaluja voidaan käyttää myynnin tukena. Hutiksi meni tämä vastaus. Regeneroimalla vastauksen voisi tietysti kokeilla saada jotain fiksumpaa. 

Oikea ratkaisu parempaan vastaukseen on tietysti virittää peruspromptista Taustapiru® Tehoprompti

1) Lisätään promptiin persoona ja täsmennetään myytävää tuotetta parempien vastausten saamiseksi: Olet nyt ratkaisumyynnin ammattilainen, jolla on pitkä kokemus digimarkkinoinnista ja asiantuntijamyynnistä erityisesti verkkosivujen osalta.

 2) Kerrotaan tarkka toiminto mahdollisimman selkeällä kielellä ilman viittauksia muihin promptin kohtiin: Tehtäväsi on kertoa, mitä on ratkaisumyynti ja miten digimarkkinointitoimiston asiantuntijamyyjät voivat hyödyntää ratkaisumyyntiä konkreettisesti. 

 3) Lisätään tilanteeseen konteksti, joka kertoo enemmän tilanteesta: Olet kouluttamassa digimarkkinointitoimiston asiantuntijamyyjiä, jotka haluavat oppia hyödyntämään ratkaisumyyntiä verkkosivujen myynnissä. Heidän asiakkaitaan ovat esimerkiksi teknologiayritykset ja insinööritoimistot. 

 4) Annetaan selkeät ohjeet vastaukseen:

 – Kerro lyhyesti, mitä ratkaisumyynnillä tarkoitetaan.

– Esitä ratkaisumyynnin prosessi vaiheittain yksityiskohtaisena luettelona. Kerro jokaisessa vaiheessa tarkasti myyjän tehtävät ja asiakkaan tehtävät.

– Anna case-esimerkki digimarkkinointitoimistossa käytettävästä ratkaisumyyntiprosessista verkkosivujen myynnissä. Käytä case-esimerkissä edellisessä kohdassa esitettyä myyntiprosessia ja kerro case-esimerkin myyjän ja asiakkaan tehtävät.

– Anna kymmenen vinkkiä, joiden avulla digimarkkinointitoimiston asiantuntijamyyjät voivat parantaa verkkosivujen myyntitulostaan ratkaisumyynnin avulla.

 5) ChatGPT on puhelias. Lisätään rajoituksia vastaukseen: Vältä liian pitkää tai yksityiskohtaista selitystä, pyri pitämään vastaukset selkeinä ja tiiviinä. 

 6) Muotoilu – tällä saadaan luettavampi vastaus: Vastaa Markdown-muodossa, käytä otsikoita, kappaleita ja listoja selkiyttämään vastausta.

Näin saatiin viritetty Taustapiru® Tehoprompti!

Tällä tavalla tavallisesta ja lyhyestä promptista saadaan viritettyä paljon hyödyllisempi Taustapiru® Tehoprompti!

Voit myös itse helposti tuunata promptia paremmin tarpeisiisi sopivaksi. Erityisesti vastausohjeiden avulla pystyt vaikuttamaan merkittävästi ChatGPT:n antamaan lopputulokseen. Kokeile erilaisia vaihtoehtoja! 

PS. Jos haluat oman promptisi viritettäväksi, niin lähetä minulle yhteydenottolomakkeen kautta prompti ja hieman taustatietoa. Toiveet on tehty toteutettaviksi!